Daruri din suflet


E decembrie. E nebunia cadourilor.

Cumparam cadouri cu mai multa sarguinta decat in alte perioade ale anului.

 

In 6 ani de Puka-ngeala am cumparat muuulte daruri pentru Printul mostenitor.

Pe la 1-2 ani luam in disperare plusuri, masinute, forme geometrice din toate materialele, in toate culorile.

Pe la 3 ani ne-a apucat febra puzzle-urilor. Ia uite ce repede face copilul puzzle-ul! Si din cele cu multe piese! Ii place. E clar, e destept. Sa-i mai cumparam.

La 4 ani am luat bicicleta. Am cutreierat toate magazinele, am analizat muuuulte modele, am ales-o pe cea mai cea. In doi ani de zile a mers de 10 ori cu ea. Bunicii zic ca de vreo 14 ori totusi, ca n-am fi contorizat noi tot. Dar cine mai sta sa numere acum. Oricum bicicleta e plimbareata foc, adora sa faca naveta intre holul nostru si holul Bunicilor.

La 5 ani s-a pogorat imparatia Lego-urilor. Inca nu s-a sfarsit si ameninta sa-si mentina domnia inca multa vreme de acum inainte. Avem piese de lego  si in cele mai intime locuri … ale casei.

La 6 ani am descoperit pasiunea pentru trenuri: din lemn, pe sina rotunda, pe sina ovala, cu abur, fara abur, de mare viteza, cu vagoane, de calatori, trenurile in toata deplinatatea lor. Si a culminat cu diorama. S-a indragostit de diorama usor trecuta de prima tinerete din Muzeul CFR.  Nimic, dar nimic altceva nu isi mai dorea. Am luat si noi o diorama (nu-mi mai amintesc cat ne-a luat sa o gasim, sa o comandam, sa o primim). Am mutat mobila in sufragerie, am mai scos din mobila, am eliberat mult spatiu si am facut loc dioramei.

De Craciun mai vrea una!

 

Dintre toate darurile, cel mai mult il iubeste tot pe Ursulet, prietenul alaturi de care doarme noapte de noapte de 5 ani si jumatate incoace. L-a primit la primul Craciun, cand inca nici nu stia cine e Mosul.

Un dar simplu. Un dar din suflet.

 

Dar dintre toate darurile, cel mai pretios a fost si ramane timpul pe care l-am petrecut impreuna, cu el, cu bunicii, cu toti cei dragi.

 

Asa ca 2 saptamani ne luam toti vacanta. Vom decora bradul, ne vom juca, vom picta, ne vom spune povesti, vom dormi la pranz, vom face machete pentru masina timpului (trebuie sa ne perfectionam, pentru ca a declarat sus si tare ca atunci cand va fi mare vrea sa construiasca o masina a timpului functionala). Daca va fi zapada vom iesi la bulgareala. Daca nu, tot vom iesi prin parcuri la plimbari lungi, sa ne mai aerisim dupa delicioasele salate si prajituri pe care ni le vor fi gatit Mica si Bunica.

Puka va tipa ca un apucat in dimineata de Craciun, extaziat ca a venit Mosul peste noapte, noi ii vom face poze. Toti in acelasi timp.  Cele mai multe fotografii din ziua de Craciun au incadrate desavarsit 3 crengi de brad , alaturi de crestetul lui Puka plus juma de frunte si un ochi, un cot al Bunicului, papucul stang al lui Tataie,  caloriferul  si jumatate din Mica, si ea cu aparatul la ochi. Cel mai bine focalizat in poza asta e caloriferul din spate.

 

Sa daruim din suflet anul acesta!

 

Soricica4

1737 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *