Pukini si prietenii


Descarca aplicatia GRATUIT!

 

Pukini si prietenii – aplicatii mobile educative de biblioterapie pentru copii accesibile in variantele Android si iOS.

Pukini si prietenii

Aplicatie educativa de povesti si jocuri pentru copii si parintii lor

Pukini si prietenii transforma dispozitivele mobile in adevarate instrumente de educatie prin joc, fiind o aplicatie mobila ce contine povesti si jocuri educative adresate copiilor intre 3 si 7 ani.

Misiunea noastra este aceea de a contribui la imbunatatirea educatiei copiilor aflati in primii ani de viata, ‘dotand’ parintii cu ‘instrumentele’ potrivite zilelor noastre pentru a fi nu numai cei mai buni parinti pentru copii lor, dar si cei mai buni educatori ai acestora.

Povestile functioneaza ca un instrument de biblioterapie, prin care copiii isi pot depasi anumite temeri, pot intelege sentimente sau dobandi comportamente sanatoase prin intermediul povestilor.

Astfel, povestile Pukini reunesc familia ajutandu-i pe copii si pe parinti sa abordeze impreuna, prin joc, problemele specifice copilariei: teama de monstri, de intuneric, de singuratate (pentru copiii de 3-5 ani) si intelegerea consecintelor unor sentimente si atitudini cum ar fi ingamfarea, lasitatea, generozitatea, recunostinta, relatiile de familie (pentru copiii de 5-7 ani).

Alaturi de Pukini, copii pot avea experiente variate si trai aventuri impreuna cu prietenii acestuia, reusind prin joc sa se cunoasca mai bine pe ei insisi, dar si lumea inconjuratoare: inteleg sentimentele proprii si emotiile celor din jur, invata sa-si exprime trairile.

Prin chiar acest proces noi credem ca putem ajuta parintii sa utilizeze telefoanele mobile inteligente si tabletele ce fac parte din viata lor drept instrumentele cele mai la indemana prin care isi pot invata copii orice.

De ce Pukini si prietenii?

Pentru ca povestea contine personaje animate si elemente interactive, care dezvolta atentia, rabdarea si puterea de concentrare a copilului.

Pentru ca fiecare poveste are asociat si un set de jocuri, realizate in acord cu programa educationala scolara.

Pentru ca povestile au varianta audio, pot fi ascultate, in lectura unor actori valorosi din Romania sau pot fi citite de catre parinti.

Pentru ca, impreuna cu Pukini, fiecare parinte devine partenerul de joaca al copilului sau, explorand impreuna cu el sentimente si trairi.

Pentru ca Pukini doreste sa contribuie la dezvoltarea unei culturi digitale sanatoase inca din primii ani ai copilului, oferindu-i acestuia si parintilor sau apartinatorilor sai cele mai potrivite si relevante instrumente ale zilelor noastre.

Pukini si prietenii, o aplicatie careia ii pasa!

Aplicatia Pukini si prietenii contine 6 povesti si 18 jocuri.

Povestea Poza Fermecata este gratuita! O poti descarca acum!Poza fermecata (gratuita)

Invinge-ti temerile: singuratatea (3-5 ani)

Cum faci daca iti este frica sa ramai singur acasa fara parinti?

Povestea noastra ii indruma pe copii sa gaseasca solutii inovatoare pentru a-si depasi frica de singuratate, cand parintii pleaca la serviciu sau au activitati zilnice departe de casa.

Dezvolta in copilul tau stapanirea de sine si ajuta-l sa fie  mai ingenios in gasirea solutiilor.

Sfat pentru parinti: “Copiii nu isi vor aminti de lucrurile materiale pe care le-ai daruit lor, ci de simtamintele pe care le-ai impartasit lor.”

Prin aceasta poveste si a jocurilor aferente, copilul invata sa numere, sa realizeze conexiuni, sa faca asocieri, sa joace in echipa, sa-si dezvolte gandirea strategica.

Descopera jocurile: Forme si culori, Numere, Pong.


Secretul monstrilor

Invinge-ti temerile: monstri (3-5 ani)

Unul dintre prietenii lui Pukini, ursuletul Moko, invata cum sa nu ii mai fie teama de monstri, folosind formula magica de alungare a acestora.

Ajuta-ti copilul sa se confrunte cu fricile, sa le depaseasca si sa aiba incredere in sine prin exemplul ursuletului cel viteaz care a reusit sa-si alunge monstrul din camera doar repetand cuvintele magice.

 Sfat pentru parinti: “Nu le spuneti copiior ca monstri nu exista, ci ca acestia exista si pot fi invinsi.”

Prin intermediul acestei povesti si a jocurilor aferente, copilul invata sa realizeze conexiuni complexe, isi exerseaza si imbunatateste memoria, isi dezvolta gandirea structurata.

Descopera jocurile: Siluete, Memorie, Puzzle.


Lanterna Magica

Invinge-ti temerile: intunericul (3-5 ani)

Iti e teama de intuneric? Fii pe pace!

Tatal urs il invata pe fiul sau, ursuletul, trucul perfect pentru alungarea intunericului.

Ajuta-ti si tu copilul sa-si depaseasca teama de intuneric,  impartasindu-i secretul prafului magic. Astfel, copilul isi va imbunatati stapanirea de sine si va deveni mai curajos.

Sfat pentru parinti: “Nu te teme niciodata de umbre, ele arata doar ca exista lumina in apropiere.”

Aceasta poveste si jocurile aferente il invata pe copil sa numere, sa realizeze conexiuni, sa identifice forme geometrice, sa isi dezvolte gandirea structurata.

Descopera jocurile: Siluete, Forme si culori si Numere.


Jucariile abandonate

Comportamente sanatoase: a fi ordonat (3-5 ani)

Tagadam, tagadam si diii calutule! Uff, cand ai atatea jucarii de care sa te bucuri, cine sta sa le mai puna si la loc?

Arata-i copilului tau cum sa fie ordonat si sa-si tina camera curata, dandu-l exemplu pe micutul ursulet care a invatat ca si jucariile au suflet.

Imbuntateste-i copilului tau capacitatea de a fi ordonat cu aceasta poveste care il va ajuta  sa isi dezvolte atentia si memoria.

Sfat pentru parinti: “Te ingrijoreaza faptul ca isi petrece anii lui timpurii fara a face nimic? Cum asa? Este un nimic sa fii fericit? Sa nu faci altceva toata ziua decat sa sari , sa te joci si fugi cat te tin puterile? Niciodata in viata nu va fi atat de ocupat .”

Descopera jocurile: Siluete, Memorie, Puzzle.


Soricelul cel lacom

Intelegerea sentimentelor: lacomia (5-7 ani)

Sori, soricelul iubit a doi Batrani cumsecade invata pe pielea lui ce inseamna sa te lacomesti si sa nu apreciezi ceea ce ai AICI si ACUM.

Cu ajutorul pataniei lui Sori, dezvaluie copilului tau consecintele unor atitudini si sentimente, aratandu-i ce inseamna lacomia si sa iti doresti mai mult decat ai nevoie.

Copilul invata despre relatiile de familie, despre implicare, intelegere, apreciere si recunostinta, dar si sa recunoasca literele, sa realizeze conexiuni, sa-si dezvolte o gandire structurata.

Sfat pentru parinti: “Dacă ai mult, dă și altora din bunurile tale. Dacă ai puțin, dă din inima ta!”

Descopera jocurile: Cuvinte, Memorie, Puzzle.


Paunul cel ingamfat

Intelegerea sentimentelor: ingamfarea (5-7 ani)

Daca esti cel mai frumos sau cel mai destept, nu inseamna ca nu poti fi si generos, recunoscator si altruist.

Frumoasa poveste a aratosului,  dar ingamfatului pui de paun te ajuta sa ii dezvalui copilului tau consecintele unor atitudini si sentimente. Asemenea  animalutelor din padure, copiii vor afla despre ingamfarea si lasitatea paunului nostru.

Arata-i copilului tau ce inseamna sa-ti asumi anumite fapte, despre cum sa fii mai bun si cum sa-i ajuti pe ceilalti.

Sfat pentru parinti: “Dacă vrei să faci un bine, atunci fă-l când este nevoie”.

Prin intermediul acestei povesti si a jocurilor aferente, copilul invata sa recunoasca literele, sa realizeze conexiuni, sa-si dezvolte gandirea structurata.

Descopera jocurile: Cuvinte, Memorie, Puzzle.

Jocurile sunt adaptate grupei de varsta 3- 5 ani, respectiv 5-7 ani si sunt realizate in acord cu programa educationala prescolara dezvoltand armonios inteligenta copilului.

10507 Total Views 1 Views Today