Scoala Altfel si experientele lui Puka – atelierul de stiinte


Saptamana aceasta, 6-10 aprilie, se desfasoara programul  Scoala Atfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun, adica nu se mai fac orele obisnuite la scoala, ci activitati care pun in valoare talentele copiilor sau care ii implica in actiuni sportive, ecologice de protectia mediului, ateliere de stiinta sau arte.

 

Scoala/gradinita, cadrele didactice si copiii (cu sustinerea parintilor) aleg ce sa faca diferit si interesant in aceasta saptamana.

 

Astazi, Puka si colegii lui, au fost oameni de stiinta, au amenajat un mini-laborator de stiinte, s-au echipat corespunzator, cu sorturi de protectie, au construit vulcani si au experimentat procesul de erupere al acestora. Au amestecat substante, au folosit eprubete, plastilina, coloranti, au fost fericiti!!!

 

Puka a povestit apoi jumatate de ora, plin de entuziasm, cat de interesant a fost la atelierul de stiinte.

 

Ma bucur ca aceasta experienta “altfel” le-a adus bucurie copiilor si ca acum ei stiu mai multe despre vulcani, despre reactiile chimice, despre cercetare si stiinte.

 

S-au jucat, au experimentat si au aflat!

 

Prima zi de Scoala Altfel mi-a intarit convingerea ca un copil, mai ales in clasele primare, invata prin joc si este curios sa descopere, sa faca achizitii noi de informatii, atata timp cat metoda de predare este bazata pe experiment, interactiune, colaborare, intrebari si raspunsuri.

 

Sper ca scolile sa ia aminte si sa isi bata capul sa imbunatateasca baza didactica cu dotari moderne, care sa le permita elevilor sa invete prin metode si mijloace contemporane si actuale: laboratoare (de chimie, fizica, arte frumoase), biblioteci, spatii de lectura virtuala, acces la internet, echipamente tehnice (laptopuri, tablete), dotate cu aplicatii si programe educative performante si de inters pentru elevi.

 

Maine, la clasa lui Puka se va vorbi despre meserii. Avem o maaaaare surpriza aici!!!!

Poimaine vor planta seminte din care vor creste flori sau legume, pe care copiii le vor ingriji singuri apoi.

Joi e zi de teatru.

 

Dar vom povesti despre fiecare la momentul potrivit, asa ca urmariti-ne experientele si in zilele urmatoare.

 

Stiu ca in unele scoli nu si-a batut nimeni capul sa organizeze activitati “altfel”.

Copilul tau cum si-a petrecut prima zi de Scoala Altfel? Povesteste-ne din  experientele voastre. Sunt placute? Sau nu?

 

Cu drag, Puksa Mare (mandra mama a lui Puka)

11136997_851005451619712_1880679430_n 11139662_851005341619723_791915591_n

2100 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *